Наръчник за съвременни джентълмени
Наръчник за съвременни джентълмени / Thinkstock/Getty Images

Как постъпва съвременният джентълмен? Отстъпва последния чипс от пакета на дамата, според ново проучване, цитирано от в. "Дейли експрес".

Въз основа на резултатите от допитването, направено във Великобритания сред 2000 жени по поръчка на цветарската филма Серената Флауърс, може да се изготви наръчник за съвременни джентълмени.

Модерният кавалер не само отстъпва последния чипс от пакета на дамата, но кара автомобила й на годишния технически преглед и записва любимите й телевизионни предавания. Ако е закъснял с приятели, истинският джентълмен кротко си ляга в хола, за да не смущава съня на любимата си, а когато има футболни мачове, се усамотява някъде с лаптопа, вместо да се разплува пред телевизора.

Съвременният кавалер също така трябва да е готов да носи на ръце партньорката си, ако след вечерно парти обувките й убиват, както и да й каже, ако полата й се е подпъхнала в гащите. "Днешните жени са много независими, но въпреки това все още им харесва, когато партньорите проявяват кавалерство и загриженост", казва говорителка на фирмата, поръчала проучването.

Източник: БТА