Започва доброволното събаряне на незаконни постройки в Гъбената махала
Започва доброволното събаряне на незаконни постройки в Гъбената махала / netinfo

Доброволно събаряне на 15 незаконни постройки в т.нар „Гъбена махала” в квартал „Владиславово” започва днес. От районното кметство информират, че събарянето ще започне в 11 часа. Процедурата за доброволно премахване на постройките е в ход от ноември миналата година.

Тя е вследствие на прехвърляне на правомощията от страна на РДНСК към общините по случаи, касаещи незаконните постройки. Процедурата стартира след многобройни протакания и обжалвания, включително и обръщане към Административния съд във Варна, който се произнесе по 9 от жалбите в полза на кмета на района Неделчо Михайлов.

Миналата седмица изтече срокът за обжалване на заповедите за доброволно събаряне. Утре багерите ще съборят 15 от общо съществуващите 39 незаконни постройки в т. нар. „Гъбена махала” във варненския район „Владислав Варненчик”.

Кметът на района Неделчо Михайлов заяви в социалните мрежи, че не желае да коментира появилите се информации, че е обещал на обитателите на незаконните постройки да ги пази, за да гласуват за евентуална негова кандидатура на следващите местни избори. „Безумията, че съм обещал на обитателите им да ги пазя, щото, начи да гласуват за евентуална моя кандидатура догодина есента няма да коментирам по 3 причини: 1.Тези хора не гласуват в района. 2.Гласове от такъв тип и ммм... вид не ми трябват! Даже напротив! 3. Вече нямам време да се занимавам с глупости и слухове”, обясни Михайлов.