Топ 10 на най-стилните американки
Топ 10 на най-стилните американки / Guliver/Getty Images

Мишел Обама, съпругата на американския президент Барак Обама, оглави класацията на най-стилните жени, съставена от "Харпърс базар". В рейтинга са намерили място актриси, певици и модели. Последна сред най-елегантните жени е Мадона.

В Топ 10 е трябвало да бъдат включени 10 дами, но тъй като второто място е разделено между близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън, в крайна сметка в класацията са се оказали 11 представителки на нежния пол.

Класацията е съставена на базата на личните предпочитания на редакцията на списанието, а не по някаква методология. Все пак авторите обясняват защо на дадена жена е отредено едно или друго място. Първата дама на САЩ Мишел Обама например е похвалена за предпочитанията й към "по-народни" марки, чиито модели на нея изглеждат много елегантно и шик.

Сестрите Олсън са поставени на втора позиция заради бохемския си стил и умението да носят винтидж дрехи. Известният модел Дри Хемингуей, внучка на писателя Ърнест Хемингуей, е включена в класацията заради умението да съчетава несъчетаеми неща в един моден образ. Мадона, макар и на 10-а позиция, е намерила място в рейтинга заради способността да изненадва с тоалетите си на тържествени мероприятия.

Топ-10 на най-стилните жени в САЩ:

1. Мишел Обама

2. Мери-Кейт и Ашли Олсън

3. Кейт Босуърт

4. Ема Стоун

5. Дри Хемингуей

6. Сара Джесика Паркър

7. Гуинет Полтроу

8. Ерин Уосън

9. Соланж Ноулс

10. Мадона

Източник: БТА