Кариерен център работи в Габровската търговско-промишлена палата
Кариерен център работи в Габровската търговско-промишлена палата / DarikNews.bg

Кариерният център към Габровската търговско-промишлена палата с ръководител е Цвета Дулева вече е факт.

Обучение на тема „Израстване в кариерата“, предназначено за HR-специалисти, както и за работници и служители във фирмите, е първата му проява. Консултантът от дружество „Кариери“ Лора Саркисян ще дава съвети на заети лица за придобиване на необходимите знания и умения при съставяне на мотивационно писмо, CV, обсъждане на референции.

Кариерният център е създаден по европроект „Повишаване обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителни отношения и превантивни действия за ограничаването й“ по процедурата „Повишаване гъвкавостта на социалните партньори“ от ОП „Развитие на човешките ресурси“.

"Целта на проекта е превенция и ограничаване проявите на сивата икономика в тази област чрез различни форми на въздействие на пазара на труда. Една от инициативите по него е именно създаването на 28 центъра за кариерно развитие към регионалните палати в системата на БТПП", стана ясно от Галина Михнева, изп. директор на палатата.

Ще се търси разширяване обхвата на действие на центъра и към студентската аудитория, за да бъдат подготвени младите специалисти за социални умения, които включват поведение при кандидатстване за работа, способност за подготовка на необходимите документи, както и приспособимост за работа в екип.