Делян Пеевски отказал НСО да го пази
Делян Пеевски отказал НСО да го пази / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Делян Пеевски отказал НСО да го пази
73393
Делян Пеевски отказал НСО да го пази
  • Делян Пеевски отказал НСО да го пази

Решение НСО да охранява Делян Пеевски е взето още преди постъпването на анонимния сигнал за подготвяното покушение срещу него, но още тогава депутатът от ДПС е отказал.

Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров във връзка с последната „порция" сигнали, които депутатът от ДПС и банкерът Цветан Василев подадоха един срещу друг в прокуратурата.

„Има комисия, в която участват главният секретар, председателят на ДАНС и ръководителят на Национална служба за охрана, която комисия определя кои са застрашените лица, които ползват специализирана охрана на НСО. Има решение, такава охрана се полага на Делян Пеевски, но той не я ползва към момента", уточни Лазаров.

По думите му полицията не работи по случая, тъй като в МВР такъв сигнал не е постъпвал.

„Тази тема можем да я разделим на две - едната част с въпросните лица касае конкретно постъпил сигнал от гражданска организация, по който е образувана проверка в прокуратурата. Възложени са конкретни действия на Главна дирекция „Национална полиция". Те са извършени, върнати са и това нещо има съответните процесуални измерения. Другата част, с тези сигнали, аз не бих искал да ги коментирам, но бих могъл да си задам въпроса: Има ли сценарий и кой е сценаристът? Нали модерният въпрос е кой?", каза още главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.