Първи фестивал на парковете събра малки и големи край Боруна
Първи фестивал на парковете събра малки и големи край Боруна / DarikNews.bg

Малки и големи заедно направиха „Дърво на щастието и надеждата" по време на първия фестивал на парковете, който се проведе днес в парк „Боруна". Цветни пеперуди, калинки и пожелания за успеха на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г. украсиха дръвчето. То символично събра и посланията на търновци към пострадалите от наводненията и общата надежда за бързо преодоляване на последствията от бедствието.

В съботния ден край Художествена галерия „Борис Денев" имаше изложение „Паркове и градини" на цветопроизводители и градинари, а в различни работилници деца рисуваха, изработваха къщички и хранилки за птици, садиха цветя и са забавляваха. От „Съкровищницата на света" всеки желаещ изтегли късметче с мисли за паркове, градини и щастие и бе оформена „Голяма снимка на щастието" с фотографии, напрвени в търновските паркове.

Първият фестивал на парковете във Велико Търново е по проект „CultTour - културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм" изпълняван от Община Велико Търново и е посветен на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г.