Възстановяването на Аспарухово продължава утре
Възстановяването на Аспарухово продължава утре / Dariknews.bg

Дейностите по разчистване и възстановяване на варненския район „Аспарухово“ продължават с пълна сила утре. След тежката обстановка днес, ситуацията вече се нормализира. Издирвателните и спасителни мероприятия приключиха и започнаха аварийно-възстановителните работи.

Още не може да се прави оценка на щетите, защото не са почистени наносите и не са напълно видими щетите по инфраструктурата. Предстои комисия на общината да обследва щетите.

Почистени от наноси са основните пътни артерии, като в утрешния ден екипите ще започнат почистването и на по-малките улички. Квартал „Аспарухово“ е разделен на 5 микрорайона, като за всеки от тях отговаря по една от големите строителни фирми в града.

Освен целият ресурс на общината, в разчистването на район „Аспарухово“, днес се включиха стотици доброволци, но тяхната работа приключва с падането на нощта, защото в района още няма ток. Утре сутрин работата продължава.

Осигурено е извозване на доброволци утре от Катедралния храм до район Аспарухово в 10 ч. Сборният пункт за доброволците е пред сградата на районното кметство в „Аспарухово“. Разпределението на бедстващите места, където е необходима жива сила, се извършва на място. Има недостиг на лопати и ботуши, съобщават от районната администрация.

С парични дарения, хранителни запаси и вода се включват много представители на бизнеса. Градският транспорт се движи по график, но в Аспарухово, линиите 17 и 46, 60 и 55 минават през местност „Боровец“. Тролеи по линия 88 не се движат, поради отсъствие на трасе, но линия №17 покрива маршрута.