Цветан Василев: Пеевски се изживява като властелин на България
Цветан Василев: Пеевски се изживява като властелин на България / снимка: БГНЕС
Цветан Василев: Пеевски се изживява като властелин на България
73233
Цветан Василев: Пеевски се изживява като властелин на България
  • Цветан Василев: Пеевски се изживява като властелин на България

Банкерът Цветан Василев даде интервю за bTV, в което обяви, че Делян Пеевски е „стигнал прекалено далеч и се вживява като властелин на България".

„Сегашните развития на ситуацията показват, че това е било един голям мит. Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. Особено в последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България", коментира банкерът.

Той отрече да е използвал пари от държавни дружества, за да финансира проекти на Пеевски: „Как точно мога да използвам държавни пари, за да финансирам бизнес начинания на Делян Пеевски или на който и да било друг. Свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места".

Василев бе категоричен: „Подставени лица аз нямам, всеки проект е сам за себе си. Затова, когато се финансира определен проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект".

В разговора Цветан Василев, който е в чужбина, е заявил, че е готов да съдейства на следствието и прокуратурата и вероятно в петък ще се прибере в България.

Източник: btvnews.bg