Парламентът отложи обсъждането на ветото на президента върху Закона за МВР
Парламентът отложи обсъждането на ветото на президента върху Закона за МВР / снимка: БГНЕС

Парламентът отложи обсъждането на ветото на президента върху Закона за МВР.

Янаки Стоилов от „Коалиция за България” предложи новото обсъждане на Закона за МВР, приет на 28 май 2014 г. и върнат с Указ 142 от 9 юни 2014 г. на президента, да не бъде разглеждано на днешното заседание. Предложението беше прието със 108 гласа, против гласуваха 23 депутати, а други 25 се въздържаха.

От „Атака” се възпротивиха на предложението за отлагане. Николай Александров посочи, че за тях отлагането е неприемливо. Не знам за какво сте се разбрали, но като ви гледам действително го обръщате на пазар, това е Народно събрание, каза Александров.

„Решихте да разгледате тази точка по-късно минути, след като Бойко Борисов каза в кулоарите, че ще има реваншизъм, страх ви е от реваншизма на ГЕРБ ли”, попита той залата. По думите му това е добър закон за полицаите. Ролята на правителството е да намери средства, за да го подплати, допълни той.

Колегата му Димитър Димов посочи, че законът трябва да бъде гласуван в интерес на българските полицаи. Нека всички те видят кой се грижи за тях и за техните права като такива, добави политикът. Този закон е дългоочакван от всички служители на МВР, за да се повиши тяхното заплащане, което в момента е унизително, отбеляза Димов.