Кембъла загина при катастрофа на „Цариградско шосе”
Кембъла загина при катастрофа на „Цариградско шосе” / Sofia Photo Agency
Телевизионният водещ Емил Трифонов – Кембъла загина при тежка катастрофа на столичния булевард “Цариградско шосе”. При инцидента са пострадали още двама души, единият от които е в болница без опасност за живота. По информация на полицията са катастрофирали общо пет автомобила.

Пътният инцидент е предизвикан от автомобил „Мерцедес”, чийто водач е карал с висока скорост. Мерцедесът се е движил по булевард „Цариградско шосе” по посока центъра, в района на хотел „Плиска” водачът губи контрол над колата и се удря в микробус , превозващ цветя, който на свой ред е повлякъл още един автомобил – „Рено”.

Според информация на Дарик, Кембъла е бил в лекия автомобил „Мерцедес”, но не е шофирал. След удара с микробуса, леката кола се завърта и се удря в крайпътен стълб. От удара с „Мерцедеса”, микробусът превозващ цветя, е изхвръкнал около 50 метра по магистралата. Минути след инцидента на мястото на катастрофата са изпратени коли на пожарната, Бърза помощ и полицията. Екипите на полицията затварят за движение булеварда, тъй като се е наложило да режат „Мерцедеса”, за да извадят тялото на Емил Трифонов – Кембъла и на водача на колата.

По-късно Кембъла е починал в болница. Шофьорът на „Мерцедеса” също е пострадал тежко и е в болница „Пирогов”, но според лекари няма опасност за живота му. По-леко е пострадал и водачът на микробуса, в който се е ударил „Мерцедеса”.

Неофициална информация от полицията сочи, че водачът на „Мерцедеса” е карал със скорост много над разрешената за този участък на „Цариградско шосе” и вероятно това е причината за катастрофата. Според информация на Дарик сред пострадалите автомобили има полицейска кола и такси. Няма данни за пострадали полицаи при инцидента.

Емил Трифонов - Кембъла е роден на 19 юни 1964 година в град Бяла Слатина. Той е шоумен и тв водещ. Негово дело са седем албума с авторска музика и текстове. Кембъла пише поезия. Има преведени пиеси и разкази в Америка. Водил е авторски предавания в телевизия "7 дни" и радио "Експрес", както и в ББТ.