Сидеров: Уж всички искаха избори веднага, а сега се дърпат
Сидеров: Уж всички искаха избори веднага, а сега се дърпат / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Август изглежда на много хора недостатъчно добър месец за избори, по-скоро края на юли - 27, заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в „Седмицата" по Дарик по повод кой е най-подходящият момент за избори.

„Уж всички искаха избори веднага, а сега се дърпат", коментира Сидеров.

След като самият мандатоносител казва, че правителството трябва да си ходи, какво повече има да се случи, каза той.

„Спокойно може да бъде оставен Орешарски за служебен премиер, за да не се създават интриги с имена и задъхани разследвания кой кой е, а и така да се спестят време и разходи", допълни лидерът на „Атака".

По повод разискваната идея за задължително гласуване, Сидеров попита кой ще спазва и следи критериите за такъв тип гласуване, за да се въведе. По думите му мажоритарната система е много подла и това, че ще се произведат личности, е спекулация. Това е начин да се създадат начини за купуване на гласове, каза Сидеров.

Според него трябва да се въведе прилагане на образователен ценз и поне основно образование и умение да се чете и пише, за да може да се гласува.

„Самият народ се разврати и се купуват гласове не само сред ромското население. Купуват се цели структури", допълни лидерът на „Атака".

За „Южен поток" той коментира: „Пристигнаха някакви сенатори, размахаха пръст на Орешарски и той спря проекта. Какво отношение има САЩ, за да дава препоръки".

Цялото интервю с Волен Сидеров може да чуете на Radio.DarikNews.bg