Взривове стреснаха Казанлък, пламна склад на военния завод „Арсенал” (ВИДЕО)
Взривове стреснаха Казанлък, пламна склад на военния завод „Арсенал” (ВИДЕО) / Снимки: Бончо Николов

Пожар избухна в склад на военния завод „Арсенал" край казанлъшкото село Бузовград.

Минути след 21.00 часа в петък е получен сигнал за пожар и последвала експлозия в складове на завода в местността Бузово кале. Към мястото веднага са насочени три противопожарни екипа от най-близкото поделение на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

От управата на "Арсенал" съобщиха за Дарик, че пожарът е възникнал в склад номер 12 на оръжейницата. Там се съхраняват материали за боеприпаси. В него не е имало готова продукция.

По времето на инцидента в склада не е имало хора. На този етап като причина се посочва - самозапалване. При инцидента няма жертви и пострадали хора.

Час след инцидента огънят бе овладян и почти потушен, не се чуваха и взирове. Районът около завода е отцепен, не се допускат хора и превозни средства.

Няма опасност за населението.

Премиерът Пламен Орешарски следи ситуацията до пълното й овладяване, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Предстои щателен оглед за изясняване на обстоятелствата и причините за инцидента. Министър-председателят е разпоредил да бъдат взети всички необходими мерки.

В местността "Бузово кале", на площ от 1600 декара се намират поредица складове на казанлъшката оръжейница. "Бузово кале" се намира в близост до 3 населени места: Средногорово, Бузовград и Розово.

Жителите на града на розите тази вечер отдалеч са видели и чули взривовете, които избухнаха  във военния завод "Арсенал". Бончо Николов ни изпрати ексклузивни снимким направени около 21.00 часа южно от Казанлък, на които се вижда пожарът!

Взривове стреснаха Казанлък пламна склад на военния завод Арсенал (ВИДЕО)
netinfo

Взривове стреснаха Казанлък пламна склад на военния завод Арсенал (ВИДЕО)
netinfo