Станишев: Правителството не трябва да бърза с оставката
Станишев: Правителството не трябва да бърза с оставката / снимка: БГНЕС, архив
Станишев: Правителството не трябва да бърза с оставката
73116
Станишев: Правителството не трябва да бърза с оставката
  • Станишев: Правителството не трябва да бърза с оставката

Два дни след като поиска избори в края на другия месец, днес лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че правителството не трябва да бърза с оставката.

Причината - от ГЕРБ нямали воля да управляват. Колегата му Янаки Стоилов пък разкритикува президента Росен Плевнелиев, че е свикал Консултативен съвет за национална сигурност, защото форматът не бил подходящ. По-удачно според социалистите било да се привикат политическите лидери на срещи в президентството.

„След като няма такава политическа воля, аз не смятам, че тогава кабинетът трябва да бърза. От ГЕРБ нямат политическа воля за провеждането на бързи избори. Аз мисля, че правителството каза, че е готово да работи, докато не се появи служебно правителство и така е редно. Ние сме казали, че има необходимост от предсрочни избори, след като няма политическа среда за работа и реализация на приоритетите на кабинета", коментира Станишев.

„Във вторник има Консултативен съвет при президента. Друг е въпросът дали не беше по-подходящо да покани представителите на партиите, а не да използва формата на Консултативния съвет за обсъждането на тези теми. Там трябва да стане ясно какви са намеренията на правителството и на отделните партии. Да не се окажем в парадоксалната ситуация, че парламентът не може да заседава, а правителството продължава да управлява", обясни Стоилов.