Четене на приказки в Крайдунавския парк през лятото
Четене на приказки в Крайдунавския парк през лятото / Община Видин

Община Видин стартира за поредна година инициативата за четене на приказки през лятната ваканция на открито. Тя се осъществява с участието на Общинския драматичен театър „Вида" и Регионалната библиотека „М. Георгиев". Идеята е най-малките да се запознават с текстовете на различни книжки, подходящи за тях.

Стартът на инициативата бе даден от Борислава Борисова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика" в Община Видин. На събитието присъстваха малчуганите от ЦДГ „Детелина", както и много родители с децата си. „Пожелавам на всички вас да преоткриете вълшебния свят на приказката, да намерите своя нов приятел - книгата, много усмивки и щастливо лятно ваканционно време" - каза Борисова.И припомни, че отсега нататък всяка сряда и петък от 11 ч. в този хубав кът от Крайдунавския парк с царския трон и гъбките, всеки е добре дошъл, за да слуша четенето на приказки.

Днес началото поставиха актьори от Драматичния театър с едно от любимите заглавия за децата - „Работна Мецана" на Леда Милева. По време на събитието бе представена и лятната програма на видинската библиотека.