Тайландската „Мис Вселена се отрече от титлата си заради обиди (Видео)
Тайландската „Мис Вселена се отрече от титлата си заради обиди (Видео) / screenshot/YouTube

Тайландската "Мис Вселена" се отрече от титлата си по-малко от месец, след като я получи, заради остри критики в социалните медии, на които тя бе подложена заради свои груби политически коментари, направени също там, съобщи Асошиейтед прес.

22-годишната Валури Дицаябут обяви през сълзи, че се отказва от титлата си, която би й позволила да участва в международния конкурс "Мис Вселена" по-късно тази година. Тя каза пред репортери в Банкок, че не е в състояние да понесе вълната от хули, отправена срещу нея, след нейното изказване.

Една от най-хапливите й реплики във Фейсбук, изречена още преди избирането й за "Мис Вселена", бе насочена срещу привържениците на свалената от власт премиерка Инглук Шинаватра, станали известни с червените си ризи. Според нея всички те трябва да бъдат екзекутирани.

Кралицата на красотата получи също и много обидни упреци за външния си вид, защото е доста закръглена за такава корона. Тя не остана длъжна на критиците си и по този въпрос, като пусна в Туитър не по-малко хаплива реплика: "Да, дебела съм, животно!". Малко по-късно обаче този постер бе изтрит. Не е ясно дали първата подгласничка на Дицаябут в конкурса ще заеме мястото й като представител на Тайланд в международното съревнование за "Мис Вселена".

Източник: БТА