Пловдивски майки призоваха за строги наказания за убийците на пътя
Пловдивски майки призоваха за строги наказания за убийците на пътя / Ваня Трингова/Дарик радио/Пловдив
Пловдивски майки призоваха за строги наказания за убийците на пътя
73038
Пловдивски майки призоваха за строги наказания за убийците на пътя
  • Пловдивски майки призоваха за строги наказания за убийците на пътя

За незабавни промени в Наказателния кодекс, който да доведе до строги наказания за убийците на пътя, призоваха стотиците граждани на Пловдив, които днес  се бяха събрали на мълчаливо шествие по улиците на града.

Майки и бащи с малките си деца, някои от които в бебешки колички, както и много граждани се включиха в шествието "Мълчалив поход за живота.

Пред Централна поща участниците в шествието оставиха цветя, плюшени играчки и плакати, на които пишеше „Да спасим децата си“ и запалиха свещички в памет на нелепо загиналия на пешеходната зона на Стара Загора Паоло.

На протеста беше и бащата на блъснатата на автобусна спирка Катя, който също изказа своето възмущение от безхаберието на държавата и поиска по-строги закони за нарушителите.

Шествието в Пловдив беше организирано от сдружение „Зачатие“ и подкрепено от различни фондации и Българска асоциация на пострадалите при катастрофи.

 

Петя Попова разяснява какви са исканията на протестиращите, които от сдружение „Зачатие“ се надяват скоро да бъдат внесени за разглеждане в парламента. Можете да чуете всички искания на протестиращите в прикачения файл.