Григоров поиска огласяване на одита в парк Българка
Григоров поиска огласяване на одита в парк Българка / DarikNews.bg

"Настоявам да бъдат огласени резултатите от одитния доклад на парк "Българка". Но и без него, не намирате ли, че има проблеми в работата?", коментира на пресконференция областният управител Николай Григоров.

"Намирате ли за нормално да се поднася този план за развитие на парка и да няма никаква реакция от страна на ръководството? Намирате ли за нормално да се правят проекти в коритото на река Сивек, следствието на които да е заливането на АЕК "Етър"? Без да има съгласуване с компетентните институции. Това за добро ръководство ли говори? Ако не искат да обявяват одита, да не го обявяват. Има и други начини да се разберат резултатите. Аз коментирам факти. Ако за някой е приемливо да се управлява така парка, за мен не е. Затова казвам, че трябва да има конкурс, да се знае как се развива "Българка". Как така WWF, които са най-големите "душмани" на проекта за тунел под "Шипка" се оказват печелившите да правят план за развитие на "Българка"? И няма реакция, а биват толерирани (планът е изготвен, когато директор на парка е Мая Радева, б.р.).

Николай Григоров заяви, че в комисията по корупция към Областната администрация не са постъпвали сигнали по повод парк "Българка".

"Ако имам данни за нарушения не се притеснявам да ги оглася. Но сигнали при нас не са постъпвали. Вероятно всичко е направено по процедура, която е правилно проведена, според закона. Но аз не приемам допуснатите видими слабости", поясни Николай Григоров.

Общественият съвет към Областния управител на Габрово ще дискутира въпросите, които възникват със ситуацията в парк "Българка", стана ясно от думите на Григоров. Това включва периода на управление на парка, както от Мая Радева, така и от Али Алиев.