ВКС потвърди доживотна присъда за жестоко убийство
ВКС потвърди доживотна присъда за жестоко убийство / netinfo
Доживотната присъда на 45-годишния Тунчо Тунчев, убил приятелката си по особено жесток начин, беше потвърдена от Върховния касационен съд. В края на май миналата година Тунчев беше признат за виновен от Варненския окръжен съд, а по-късно присъдата беше потвърдена и от Апелативния съд.

През ноември 2004 година Тунчев и 39-годишната Снежана Георгиева, с която били приятели от няколко месеца и тя го подпомагала финансово, отишли до село Храброво. Оттам трябвало да вземат ловна пушка от бащата на Тунчев. На връщане двама се скарали и мъжът започна да удря с оръжието приятелката си като дори счупил приклада в главата й. В резултат на жестокия бой и тежките черепно-мозъчна, лицеви и гръбначно-мозъчна травми Снежана починала. Убиецът натикал трупа й в багажника на колата си и го изхвърлил на около 150 метра преди село Падина. Преди това взел мобилния й телефон, сменил СИМ картата и започнал да го използва още на следващия ден.

Освен на доживотен затвор Тунчев е осъден да плати и по 150 000 лева на двамата синове на убитата и 100 000 лева на съпруга й.