Вицепрезидентът празнува 1 юни в детска хирургия
Вицепрезидентът празнува 1 юни в детска хирургия / netinfo
Вицепрезидентът празнува с пациентите в детската хирургия
72898
Вицепрезидентът празнува с пациентите в детската хирургия
  • Вицепрезидентът празнува с пациентите в детската хирургия

Вицепрезидентът Маргарита Попова отбеляза  днес Международния ден на детето заедно с пациентите от Клиниката по детска хирургия към Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.

"По-друго е чувството на днешния празник, когато мама и татко са с  детето си в болница, с надеждата, че то ще оздраве скоро и няма да се налага да страда повече", каза пред децата и техните родители Попова.

Тя благодари на лекарите и персонала в клиниката за грижите, които всекидневно полагат за болните дечица и изтъкна, че тук има невероятни хора и професионалисти.

По думите й, най-трудното нещо е не да създадеш живота, а да го опазиш, като полагаш грижи за децата и им даряваш здраве.

Децата бяха подготвили кратък рецитал от песни и стихотворения и получиха много подаръци. В програмата се включиха и доброволци.  Вицепрезидентът разряза заедно с едно от болните дечица голяма розова торта.

Клиниката по детска хирургия получи като подарък от президентството система за прожекции на любими детски приказки и филми. Тя е единствена по рода  в Южна България и разполага с 50 легла. Всяка година там се оперират над 2300 деца от цялата  страна.