Времето на 1 юни: Променлива облачност с повече слънчеви часове
Времето на 1 юни: Променлива облачност с повече слънчеви часове / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за времето на 1 юни, неделя

През нощта валежите и в Източна България ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен западен вятър.

Утре над страната облачността ще е променлива. В Западна България ще има повече слънчеви часове. След обяд и привечер на отделни места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни превалявания. Западният вятър ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са от 19 до 24 градуса. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще е близко до средното за юни, съобщават от НИМХ-БАН.

Над Черноморското крайбрежие облачността ще е променлива. След обяд и привечер на отделни места слабо ще превали. Западният вятър ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са около 20-21 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 19-21 градуса.

До обяд над планините ще има и слънчеви часове. След обяд отново ще се заоблачи, на места слабо ще превали, по-значителни валежи ще има в Южните Родопи. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Ще остане хладно, с максимална температура на височина 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

И през следващите два дни атмосферата ще остане неустойчива, а времето - сравнително хладно и променливо. Ще има и слънчеви часове, предимно сутрин, но остават и условията за превалявания и гръмотевици, главно след обяд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 19 и 24 градуса. В понеделник все още ще духа слаб вятър от запад-северозапад, във вторник ще се ориентира от изток-югоизток.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.

Вече може да използвате и мобилното приложение на Sinoptik.bg за смартфони.