Депутатите стигнаха до нападките плешив и грозен в енергийния дебат
Депутатите стигнаха до нападките плешив и грозен в енергийния дебат / снимка: БГНЕС
Депутатите стигнаха до нападките "плешив" и "грозен" в енергийния дебат
72774
Депутатите стигнаха до нападките "плешив" и "грозен" в енергийния дебат
  • Депутатите стигнаха до нападките "плешив" и "грозен" в енергийния дебат

Традиционно вече дебатите в парламента отново доведоха до абсурдни ситуации. Този път това се случи при дискутирането на вота на недоверие на кабинета заради политиката в сферата на енергетиката. До размяна на остри реплики стигнаха Владислав Николов от ГЕРБ, зам.-председателят на парламента Мая Манолова и Кирил Добрев от левицата.

"Госпожо председател, искам да ви обърна внимание, че е непристойно един министър да ми клати глава и да ме заплашва с жестове и групата вдясно. А тези отляво, моля ви да мълчите! Хората са ви дали вот и са ви казали какво е отношението към вас", каза Владислав Николов от ГЕРБ.

Председателстващата заседанието Мая Манолова се опита да го прекъсне, като обясни, че думата му е дадена в рамките на дебата, а не да обижда енергийния министър Драгомир Стойнев.

Депутатът бе категоричен, че не е обиждал представителя на правителството. "Аз ви казвам на вас как да водите", обърна се Николов към Манолова. "Не ми казвайте вие на мен как да водя", сряза го председателстващата заседанието.

Николов се обърна с предупреждение към икономическия министър: "Господин министър, за сетен път ви предупреждавам, главата ще си я клатите у вас". След това депутатът от опозицията нарече Стойнев "това момче в ъгъла", а Манолова му обърна вниманието, че "момчето" е член на кабинета и го предупреди да го нарича "господин министър".

Думите на Николов към Стойнев предизвикаха депутата от Коалиция за България Кирил Добрев, който се обърна към колегата си от ГЕРБ: "Как си клати Стойнев главата си е негова работа. Аз казал ли съм ти, че си метър и четиридесет? Стани да видиш колко си голям". Мая Манолова се опита да прекъсне съпратиеца си, но Добрев продължи с въпросите към Николов: "Казал ли съм ти, че си плешив и че си грозен?".