Променят цените на паркинга на летище Варна
Променят цените на паркинга на летище Варна / Dariknews.bg
Променят цените на паркинга на летище Варна
72735
Променят цените на паркинга на летище Варна
  • Променят цените на паркинга на летище Варна

Цените за престой на паркинга на летище Варна най-вероятно ще се променят след изграждането на новия пропускателен режим. Безплатният престой от 15 минути остава, като за момента цените на кратковременния също остават непроменени. Това заяви в интервю за Дарик директорът на варненския аеропорт Димитър Костадинов.

От началото на юни летището ще има нова система за контрол и управление на трафика, която включва и поставянето на 4 машини за таксуване при посещение на паркинга.

„Основната цел е да направим разширение на входа и да свържем пътя, който води от новия Терминал 2 до изхода на летището. Проектът е сериозен и включва изграждането на две ленти на вход и три ленти на изход, като се цели улеснение на пътниците при плащане. Целта е максимално бързо да заплатят престоя и да напуснат летището. Това е модерният начин на организация на паркинга – с автоматизация и по-малко чакане на будката на входовете и изходите”, коментира Костадинов.

Той разкри, че операторът, който експлоатира паркинга, е ревизирал политиката си по отношение на цените, които касаят дългосрочния престой.  Вследствие на това някои цени ще бъдат намалени, а други увеличени.  В момента за 1 час престой се заплаща 2 лева, а за два часа 5 лв. Таксата за цял ден е 24 лева, а за седмица е 64 лв.

Директорът на летище Варна коментира и новите линии на аеропорта – до Истанбул и Белград. Той сподели, че намеренията на турския превозвач са линията до Истанбул да стане целогодишна. „Полетите стартират от 30 май, като гражданите на Варна и Североизточния регион могат да ползват над 240 връзки до всички точки на света. Надявам се линията да се утвърди и наистина да стане целогодишна”, каза Костадинов.