Само дъжд може да отмени детския мото събор край Павилиона на щастието
Само дъжд може да отмени детския мото събор край Павилиона на щастието / снимки: организатори

Само дъжд може да отмени насрочения за днес, 31 май, от 17,00 ч. детски мото събор край Павилиона на щастието във В. Търново. Организаторите на събитието - Мото клуб „Стънт Тиийм Хазарт", са подготвили много изненади и забавления както за участниците, така и за публиката.

В парк "Марно поле" 40 малчугани и тийнейджъри на възраст от 6 до 13 години, сред  които и момичета, ще демонстрират майсторско управление на мотори, АТВ-та и бъгита. Някой от малките моторджии ще въртят допълнително и педали на велосипеди, изпълнявайки атрактивни каскади.

Децата ще направят истинско мини стънт шоу с дрифт, акробатика и различни трикове. Събитието, посветено на детския празник 1 юни, е сред инициативите на неправителствените организации и клубове от града в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата пред 2019 година.

Седем от децата, които ще се включат в мини мото събора, са участници и в Международното състезание по стънт „STUND BATTLE Велико Търново 2014". То се организира от Мото клуб „Стънт Тийм Хазарт", съвместно с Община Велико Търново, и е под патронажа на кмета Даниел Панов. Зрелищната надпревара ще се проведе на паркинга на хипермаркет МЕТРО на 6, 7 и 8 юни и в нея ще участват 50 от най-добрите стънтари от Европа. Главен съдия ще бъде доайенът в този вид спорт Дърти Джордж от САЩ. В рамките на състезанието ще има детски шампионат за деца на възраст от 6 до 10 години.