Мъж от Силистра спаси 13-годишно момче от удавяне
Мъж от Силистра спаси 13-годишно момче от удавяне / снимка: БГНЕС, архив

35-годишен мъж от Силистра спаси от удавяне дете, паднало в придошлите води на река Дунав. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР главен инспектор Кристиян Петров, който връчи на спасителя Десислав Димитров благодарствен адрес и плакет в присъствието на майката на спасеното дете.

На 25 май 2014 г. около 15.15 часа при игра със свои връстници на брега на река Дунав момчето паднало в придошлите води на реката и скоро потънало. Чувайки виковете за помощ, 35-годишният Десислав Димитров, който ловял риба с лодка наблизо в реката, незабавно се хвърлил във водата, въпреки че от момчето нямало и следа. При второто гмуркане, на дълбочина около 2,5 метра, той успял да извади детето, което вече било без жизнени функции, предава агенция Фокус.

Димитров направил изкуствено дишане и сърдечен масаж, които се оказали решаващи за връщането на детето към живота.

Днес, в присъствието на майката на момчето, директорът на ОДМВР-Силистра гл.инспектор Кристиян Петров се обърна с думи на благодарност към Десислав Димитров за мъжествената му постъпка.

„Бъдете горд със себе си! Обществото ни има нужда от такива доблестни и смели хора", каза гл.инспектор Петров и му пожела здраве, благополучие и успехи.