11-годишно дете падна от ескалатор в мол
11-годишно дете падна от ескалатор в мол / снимка: Sofia Photo Agency, архив

11-годишно момче падна от ескалатора на един от моловете в Пловдив.

Петокласникът от спортното училище, който тренира борба, е полетял от 3-4 метра височина. Цяло чудо е, че няма по-сериозни травми, освен счупване на ръката на три места. В отделението по ортопедия на университетската болница "Свети Георги" са му направили две операции. Според лекарите възстановяването ще отнеме два-три месеца, съобщават от "24 часа".

"Отидох в мола с мой съученик. Обичаме да се разкарваме там - хапваме, пийваме сок и зяпаме по витрините. Легнах по корем на перваза на ескалатора, за да се повозя", разказа 11-годишният Николай. Съоръжението обаче повлякло дръжката на чантата му, която се скъсала. Ники се опитал да се прехвърли на стълбите, но се хлъзнал и паднал от втория етаж.

"Докато бях на ескалатора и се мъчех да мина на безопасната страна, един мъж се изкачваше покрай мен. Не подаде ръка да ми помогне", обясни момчето. Приятелят му пък се изплашил, като го видял проснат долу, и избягал.

Около пострадалия веднага се скупчили много хора и повикали линейка. Рентгенът показал, че освен фрактурите на ръката няма други травми.

"Сам си е виновен, но охраната на търговския обект трябва да се засили и да е по-внимателна, за да няма други подобни случаи", каза майката на малчугана. Петокласникът твърди, че за първи път е пробвал опасното упражнение на ескалатора.