С. Ангелов: И Орешарски да направи анализ след евровота, загубата на БСП е мащабна
С. Ангелов: И Орешарски да направи анализ след евровота, загубата на БСП е мащабна / снимка: БГНЕС, архив
С. Ангелов: И Орешарски да направи анализ след евровота, загубата на БСП е мащабна
72719
С. Ангелов: И Орешарски да направи анализ след евровота, загубата на БСП е мащабна
  • С. Ангелов: И Орешарски да направи анализ след евровота, загубата на БСП е мащабна

Не само БСП, но и премиерът Пламен Орешарски трябва да направи анализ след резултатите от вчерашните европейски избори в България. Това заяви в интервю за Дарик депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов.

Така той обвърза представянето на левицата на евровота с оценката, която избирателите на БСП дават и на правителството.

По думите на депутата предсрочните парламентарни избори са по-скоро неизбежни.

Страхил Ангелов определи като срамни резултатите на БСП: „Не очаквах загуба от такъв мащаб. БСП трябва да направи един много сериозен анализ. Пламен Орешарски също трябва да направи анализ. БСП подкрепя това правителство и очевидно резултатът е взаимосвързан. ГЕРБ безспорно е победител. Единствената партия, която си запази резултата от предходните парламентарни избори е ДПС, независимо дали това е приятно някому или не. Тъй като резултатът се доближава до нас, какво да ви кажа, виси като воденичен камък. Най-вероятно търпим и негативи, след като в смесените райони резултатите на БСП са комични".

По думите на Ангелов явно един Станишев сам по себе си не може да бъде единственият отговорен фактор: „Всички носим тази отговорност. Някои хванаха асансьора, и то бързия асансьор. Говоря за хора, които влезнаха на „Позитано" през задния вход. Явно им се чува думата и като ги гледам така, не са на прав път".

Относно Георги Първанов и АБВ Страхил Ангелов коментира: „Как можахме да стигнем дотук. Тези хора ни трябваха за тези избори. Аз това го разглеждам като един двустранен процес. Това са опитни хора, те трябваше да седнат да разговарят".

Според червения депутат трябва да се търси национално отговорен изход: „Да седнем и да разпишем 10 точки поне, по които нямаме спор. Без значение кой управлява България, те ще се следват. Ако трябва да насрочим и избори. Правителството със сигурност трябва да се ремонтира. Който си мисли, че ще можем да ги заметем под килима тези неща и да продължим напред все едно нищо не се е случило, мисля, че греши".