Рухна част от покрива на летището на остров Лимнос, трима души са ранени
Рухна част от покрива на летището на остров Лимнос, трима души са ранени / снимка: sxc.hu
Рухна част от покрива на летището на остров Лимнос, трима души са ранени
72662
Рухна част от покрива на летището на остров Лимнос, трима души са ранени
  • Рухна част от покрива на летището на остров Лимнос, трима души са ранени

Земетресението, усетено силно и в България, е довело до срутване на част от покрива на летището на остров Лимнос и има трима пострадали. Това разказа пред Дарик Божана Чалъкова, която работи на острова.

„По обяд ни удари доста силно. Бяхме на плажа по време на земетресението. Усети се много силно и продължително, не съм очаквала, че може да се усети толкова силно. Караваната, в която живея, се тресеше. Станцията, в която работя - също. Единственото произшествие, за което знаем, е за инцидент на летището в Лимнос, при срутване на част от покрива. По поседни данни има трима пострадали. Паника няма", добави българката.

По думите й гърците са много спокойни хора: „Единственото, което се промени през днешния ден, е, че им се развали следобедната сиеста".

Божана Чалъкова добави, че на острова обикалят полиция, линейки и няколко пожарни коли, но няма официални препоръки нито от полицията, нито от общината: „Но тъй като хората в този район са много малко, всички комуникират помежду си, така че дори да се случи нещо, информацията бързо се разпространява".