Земетресение разлюля Пловдив. Няма пострадали
Земетресение разлюля Пловдив. Няма пострадали / netinfo

Силно и продължително земетресение, станало в Егейско море, на територията на Гърция, залюля малко преди 12:30 часа цяла България. Трусът е бил с магнитуд 6.9 по Рихтер по официалните данни на Европейския сеизмологичен център.

Земетресението разтресе силно и Пловдив. То се усети дори по ниските етажи на сградите, а високите сгради се разклатиха значително, което уплаши много хора.

Няма пострадали при силния трус, коментираха за Дарик от Спешния център. Няколко души обаче са припаднали, както вкъщи, така и на обществени места, уточниха лекарите.

Няма данни за нанесени материални щети, съобщиха за Дарик от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". На телефон 112 е получен 1 сигнал.

Няма пострадали хора и нанесени материални щети и в област Смолян. Това съобщи за Дарик, директорът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", комисар Красимир Шотаров. По думите му, населението е спокойно, няма паника и подадени сигнали.

Земетресението е станало в гръцката част на Егейско море, югоизточно от остров Тасос, на около 310 км от София. Епицентърът се намира на 257 км. северозападно от Измир на 27 км. дълбочина, сочат данните от Европейски средиземноморски сеизмологичен център.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, за последния час са регистрирани общо 4 труса, 3 от които в Егейско море и два в Западна Турция.

Първият трус е магнитуд 6,5, вторият - 5,3, третият- 5,0, а четвъртият е най-слаб - 4,0 по Рихтер.

Вторичните трусове в  Западна Турция и Егейско море продължават. Най-високият от тях е 4,7, а най-ниският 2,8 по Рихтер.

Информация за вторичните земетресения, можете да получите тук:

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/

Земетресение разлюля Пловдив. Няма пострадали
netinfo