Няма да има разследване за смъртта на Валя
Няма да има разследване за смъртта на Валя / netinfo

Най-вероятно няма да има разследване на причините за смъртта на Валентина Иванова. Това каза за "Дарик" говорителят на ОД на МВР - Бургас Цветелина Рандева, след като днес бяха оповестени резултатите от ДНК експертизата. Те потвърждават 100%, че открития на 18 май труп в морето до пристанището е на 24-годишната медицинската сестра от Бургас.
Тялото беше открито от 18-годишно момче до вълномола. След продължило близо 40 дни издирване, Валентина ще бъде погребана в неделя.
От полицията в Бургас вече са подали сигнал до "Интерпол" да свали снимката на момичето и да прекрати издирването й.
Родителите на починалата отказват втора експертиза, след първото съвпадение от анализа и разпознаването на тялото й.
Близо месец близките й организираха кампания за откриването на Валя, чрез социалната мрежа и търсеха гражданско съдействие, чрез разлепени нейни снимки из цялата област. те подозираха, че може да е била отвлечена.
За изчезването й беше подаден сигнал на 15 април, след като стана ясно, че ден по-рано около полунощ, без документи и багаж тя е напуснала дома си. Последно е била видяна от таксиметров шофьор същата нощ, който я е оставил на входа на Морската градина.
Сред тиражираните версии бяха самоубийство, тъй като видеокамери на моста са заснели скачане на човек през нощта. Другите версии за изчезването на медицинската сестра бяха убийство и отвличане.