Надежда за изгубените момчета, засякоха три „горещи точки
Надежда за изгубените момчета, засякоха три „горещи точки / Sofia Photo Agency, архив

Три „горещи" точки са засечени по обяд в Балкана западно от хижа „Рай", но все още няма потвърждение, че това са тримата изгубени младежи, съобщиха за Дарик спасители от отряда на ПСС.

Обектите с по-висока температура от околната среда, са открити от термокамерата на бойния хеликоптер „Кугар", който от сутринта извършва проучвателни полети в търсене на изгубените.

Данните от инфрачервената камера веднага са прецизно анализирани. До момента обаче нямаме потвърждение, че това са изгубените в Балкана момчета. Възможно е да са някои от спасителите, коментира пред Дарик Цветан Юруков от отряда на Планинската спасителна служба в Карлово.

Продължава издирването на 20-годишните Виктор, Христо и Веселин, които се изгубиха в събота вечер в района на резерват „Джендема" в Балкана по връх Ботев. Последната връзка с тях е станала по мобилен телефон в неделя сутринта, когато съобщили, че са пренощували в пещера. Над 100 спасители, 2 хеликоптера, парапланери и делтапланери продължават четвърти ден да търсят младежите.