Шофьорът, причинил катастрофата край Петолъчката, с положителна проба за алкохол
Шофьорът, причинил катастрофата край Петолъчката, с положителна проба за алкохол / снимка: БГНЕС, архив

Шофьорът на лекия автомобил, причинил тежката катастрофа в близост до кръстовище Петолъчката е показал положителна проба от 0,65 промила при проверката за употреба на алкохол. 48-годишният ямболия е дал и кръвна проба. 

От Областната дирекция на МВР-Сливен съобщават е приключил първоначални оглед на мястото на катастрофата, станала около 14.45 ч. вчера. Установено е, че шофьорът на лек автомобил „Рено Меган” внезапно завил надясно, което накарало 32-годишният шофьор от Разград на движещия се след него товарен автомобил „Даф” да се опита рязко да спре.

Последвал удар отзад от движещия се зад него товарен автомобил „Скания”, управляван от 48-годишен водач от с. Гецово, община Разград. От удара „Скания”-та се е отклонила и се блъснала в движещия се в насрещното платно товарен камион „Даф”, управляван от 53-годишен водач от Търговище.

От челния удар двете товарни коли се запалват и двамата им водачи загиват на място. Водачът на лекия автомобил „Рено Меган” е 48-годишен мъж от град Ямбол.

Тази сутрин в 4.00 ч. е било възстановено движението по пътя от кръстовище Петолъчка за Котел и Омуртаг. „Всички пътища са нормално проходими, товарните автомобили, участвали в катастрофата са изтеглени и пътят е разчистен”, съобщи за Дарик говорителят на Областната дирекция на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

Новини от Сливен