Звезди в бляскави тоалети на грандиозния бал Met Gala в Ню Йорк
Звезди в бляскави тоалети на грандиозния бал Met Gala в Ню Йорк / Guliver/Getty Images

И тазгодишното издание на бала Met Gala в Ню Йорк събра най-големите звезди на световния шоубизнес, а събитието по традиция беше организирано от редактора на американския Vogue Ана Уинтър.

Традиционният бал на института по костюма към музея "Метрополитън" тази година е по повод откриването на изложбата, посветена на известния американски дизайнер Чарлз Джеймс.

СНИМКИ: Най-големите модни гафове на Met Gala 2013

Онова, което вълнува най-силно медиите и почитателите на модата и холивудския блясък обаче, е червеният килим и тоалетите, с които по него минават звездите.

Балът в "Метрополитън" всяка година е едно от най-грандиозните модни събития, а по популярност доближава дори бляскавата церемония по раздаване на наградите Оскар.

СНИМКИ: На червения килим на Met Gala 2012

Сред звездите на тазгодишната Met Gala бяха Джесика Алба, Джей Зи и Бионсе, Шейлийн Удли, Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли, Адриана Лима, Джони Деп и Амбър Хърд, Ан Хатауей, Ема Стоун, Кание Уест и Ким Кардашиян, Ашли и Мери-Кейт Олсън, Дейвид и Виктория Бекъм и много други.

По традиция в ролята на домакин на събитието влезе главният редактор на американското издание на модната библия Vogue Ана Уинтър.