Орешарски не се ангажира с оставка на кабинета при загуба на евровота
Орешарски не се ангажира с оставка на кабинета при загуба на евровота / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Орешарски не се ангажира с оставка на кабинета при загуба на евровота
72208
Орешарски не се ангажира с оставка на кабинета при загуба на евровота
  • Орешарски не се ангажира с оставка на кабинета при загуба на евровота

Премиерът Пламен Орешарски отказа да се ангажира дали стабилността на правителството зависи от победа на БСП на предстоящия евровот.

Той прие въпросите за евентуална оставка при загуба на социалистите със смях.

„Бих се радвал на изборния успех на двете политическите сили, които подкрепят кабинета. Що се касае до резултатите от изборите - нека да ги дискутираме вечерта след изборите. БСП в момента не е първа сила - в парламента броят на депутатите на ГЕРБ е по-голям", допълни премиерът.

Според него моментът не бил подходящ да се говори за принципи на демокрацията и конституционализъм. „За да функционира едно правителство, трябва да има парламентарна подкрепа", добави Орешарски.

„От 90-та година насам всички избори бяха доста важни. Всички избори са важни в една демокрация и всеки избор сам по себе си предопределя следващия мандат - независимо дали е за местна власт, централна или за наше представителство в ЕП. В този аспект и тези избори са изключително важни. Това е нов тест за общественото доверие - нека видим общественото доверие и тогава ще коментираме други хипотези", каза още министър-председателят.