Цистерна с газ се обърна на пътя Берковица-Вършец, шофьорът почина
Цистерна с газ се обърна на пътя Берковица-Вършец, шофьорът почина / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Цистерна с газ се обърна на пътя Берковица-Вършец, шофьорът почина
72194
Цистерна с газ се обърна на пътя Берковица-Вършец, шофьорът почина
  • Цистерна с газ се обърна на пътя Берковица-Вършец, шофьорът почина

Цистерна с пропан-бутан се преобърна на пътя Берковица-Вършец, в участък в района на разклона за Клисурския манастир. Шофьорът е починал, това съобщи за Дарик инсп. Станислав Илиев от ГД „Национална полиция". Незабавно към мястото са били насочени екипи на „Бърза помощ" и „Пожарна безопасност и защита на населението".

До последно шофьорът на цистерната е останал приклещен между волана и седалката. В момента са предприети действия за преточване на количеството пропан-бутан в цистерната и за изваждането на тялото на водача. Това е най-сериозният пътен инцидент, регистриран от полицията, за последния почивен ден.

След като товарната цистерна се преобръща малко преди 13 ч., шофьорът й остава приклещен в кабината. Мъжът така и не стига до лечебно заведение, обясни за Дарик инспектор Станислав Илиев от отдел "Пътна полиция"- ГДНП:

„Просто от механизма на произшествието повредите в областта на кабината и на останалите части на превозното средство не са позволявали човекът да напусне автомобила. В момента са пристигнали авирийно-спасителни екипи и екипи на Пътна полиция на място. Количеството пропан-бутан в бутилката на автомобила се преточва. Предприети са действия за изваждане на трупа на водача", заяви той.

Опасност от изтичане на пропан-бутан на мястото на инцидента към момента няма, увери инспектор Илиев. До освобождаването на трасето пътят е отклонен през обходен маршрут през село Ягодово. Три са маршрутите с най-голяма интензивност на движението:

„Това са автомагистрала „Тракия", автомагистрала „Хемус" и главен път Е-79. Голяма част от почиващите българи в Гърция са преминали или пристигнали в България още вчера. А вчера са преминали над 69 000 човека от Гърция към България. Така че и днес движението по този участък остава натоварено", допълни инспектор Илиев.

От „Пътна полиция" прогнозират, че най-интензивно ще бъде движението между 16 ч. и 20 ч. Основния призив към шофьорите е да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват необходимата дистанция. По данни на МВР към момента никъде по пътната мрежа няма образувани тапи и въпреки интензивността на движението то протича спокойно.