Сидеров: България трябва да осъди действията на властите в Киев
Сидеров: България трябва да осъди действията на властите в Киев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Сидеров: България трябва да осъди действията на властите в Киев
72164
Сидеров: България трябва да осъди действията на властите в Киев
  • Сидеров: България трябва да осъди действията на властите в Киев

С оглед на изострянето на кризата в Украйна и ескалацията на насилието там, председателят на Народното събрание Михаил Миков да свика извънредно депутатите на заседание в понеделник, а президентът Росен Плевнелиев да насрочи заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) възможно най-скоро. За това призова партия „Атака”.

Според лидера на партията Волен Сидеров е наложително България да осъди действията на властите в Киев. По думите му, правителството ни трябва да настоява Европа да направи същото.

„Правителството в Киев избива собствените си граждани. Това категорично трябва да получи осъдителна оценка от българското правителство, а и от европейската общност. Трябва да бъде изолирано правителството в Киев, да сдаде властта, там да се направят свободни парламентарни, не президентски, избори и демократично да се избере ново правителство”, заяви пред Дарик Сидеров.

„За съжаление не виждам никакви реакции до момента - нито от премиера, нито от президента, председателят на Народното събрание не са изказали позиция. Нещата са много тревожни. Да не забравяме, че броени дни след като вицепрезидентът Джо Байдън беше в Киев и шефът на ЦРУ, т.е. имаме една абсолютно инспирирана отвън провокация в Киев. Това трябва да бъде посочено и осъдено. Аз вече виждам как НАТО, в лицето на своя заместник главен секретар, казва ясно, че Русия вече е враг на НАТО. В тази връзка моят въпрос към премиера, военния министър, президента е потвърждават ли тези думи на зам. главният секретар на НАТО. Смятам, че България трябва да започне да прави постъпки за излизане от военния блок НАТО”, заяви още Сидеров.