Гигс се оказа фен на Луис ван Гаал
Гигс се оказа фен на Луис ван Гаал / Gulliver/Getty Images

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Райън Гигс подкрепи холандеца Луис ван Гаал за негов заместник на поста. Очаква се назначаването на Ван Гаал да стане през следващата седмица, а Гигс вярва, че той ще бъде правилният избор за „червените дяволи“.

Самият Гигс все още не е обявил какви са плановете му за бъдещето, като дори съществува вариант той бъде оставен начело на клуба за постоянно. Голяма част от футболистите на Юнайтед желаят именно Гигс да остане на поста си.

„Ван Гаал има брилянтна репутация. Той е бил успешен треньор в различни страни. Успя да класира и Холандия на световно първенство. Определено има фантастична история зад себе си“, коментира Гигс преди втория си мач начело на Юнайтед. Шампионите посрещат тима на Съндърланд.

Гигс има записани 962 мача за Юнайтед, но самият той все още не знае дали е изиграл последния си двубой за „червените дяволи“. Халфът все още не знае дали ще играе в последните две срещи срещу Съндърланд и Хъл Сити.

„Това не е нещо, за което мисля. Ще изчакаме и ще видим. Ще видим как ще играе отборът срещу Съндърланд и дали ще се наложи да влизам в игра. Моята основна цел е да печеля мачове. Дали ако играя ще имаме по-добър шанс? Ще видим“, каза още Райън Гигс.