Петокласничка намери голяма сума пари. Собственичката благодари на нея и полицията
Петокласничка намери голяма сума пари. Собственичката благодари на нея и полицията / netinfo

Петокласничката Виктория Нешева от 6-то ОУ "Паисий Хилендарски"- Кюстендил е намерила протфейл с голяма сума пари. Детето и майка й са предали намереното в полицията, с очакването собственикът да бъде открит. В портфейла не е имало документи, които да насочват към притежателя на голямата сума пари освен касова бележка от местно кафене. Оказва се, че портфейлът е на Роза Зашева, която по време на отпуската си в Кюстендил го е загубила. Тя е наша съгражданка, която живее и работи в Австрия.

"Изразявам своята възхита, почит и безкрайна благодарност към автопатрулните полицаи от РУП - Кюстендил, Иван Георгиев и Димитър Янков, които се погрижиха да ми бъде върнат изгубения от мен портфейл с голяма сума пари в лева и чужда валута", се казва в благодарствено писмо на Роза Зашева до началника на РУП - Кюстендил. Двамата полицаи са събрали данни за предполагаемия собственик, когато й съобщили за щастливата развръзка, тя била на гости при роднини в кюстендилско село.

Госпожа Зашева днес пристигна в РУП Кюстендил и лично изрази, както възхищението си от Виктория Нешева, така и благодари на началника за поведението на служителите Георгиев и Янков, които са я открили и са осъществили процедурата по връщането на загубения портфейл. Тя искаше още веднъж да сподели впечатлението, че се е почувствала освен уважаван гражданин и защитена. "Ще нося със себе си чувството, че освен отговорни хора към работата си, те са и богати на човещина", сподели Зашева.