Предлагат глоба от 300 евро за скачане от балкон
Предлагат глоба от 300 евро за скачане от балкон / снимка: DarikNews.bg, архив
Предлагат глоба от 300 евро за скачане от балкон
72019
Предлагат глоба от 300 евро за скачане от балкон
  • Предлагат глоба от 300 евро за скачане от балкон

Глоба от 300 евро за скачане от балкон в морските курорти. Това предложение са направили от Съюза на собствениците от Слънчев бряг.

В отговор на въпрос на Дарик представителят на компанията Михаил Попов коментира, че подобна практика има по света, като припомни, че миналата година в курорта е имало няколко подобни инцидента.

От Слънчев бряг коментират, че практиката туристите да прескачат от балкон на балкон на хотелите или да скачат от балкона в опит да уцелят басейна на хотела е характерна след употреба на алкохол и други упойващи вещества.

„Балконинг - от миналата година имахме доста неприятни случаи. Доби популярност в медии в Англия и други западни страни. Това не е нещо измислено, има вече прецедент в Майорка и още един от Балеарските острови. На база на техния опит правим такова предложение, защото са много неприятни последствията от подобен тип действия, които се извършваха миналата година", обясни Попов.

Миналата година младеж от Великобритания се самоуби, след като скочи именно от балкона в хотела си в Слънчев бряг. Подобни инциденти е имало и в други страни, като в Майорка глобата е 400 евро.

Т.нар. „балконинг" е популярен именно сред младите хора, особено във Великобритания, което дори принуди британските власти да предупредят гражданите си да внимават за подобни дейности по време на почивката си.