Холандският посланик участва в Деня на „новото тракийско злато” в Кърджали
Холандският посланик участва в Деня на „новото тракийско злато” в Кърджали / netinfo

Посланикът на Холандия Том ван Оорсхот посети днес Кърджали във връзка с Деня на българо-холандския проект „Новото тракийско злато”. Той и областният управител Бисер Николов откриха проявата, която се проведе в Градската градина в Кърджали. Събитието на открито представи местни биохрани и информационни материали и  отбеляза 5 години от началото на българо-холандския проект „Новото тракийско злато”.

„Чрез проекта ще можем да съчетаем холандския опит и знания с красивата българска природа. Чрез проекта ще спомогнем да бъде популяризирана тази красива природа, която е малко позната в Холандия, защото се предлагат много възможности за еко туризъм, биоземеделие и опазване на околната среда”, каза посланикът на Холандия.

„Радвам се, че идват холандски туристи на територията на областта. Надявам се посланикът да покани и инвеститори”, заяви Бисер Николов. Той обясни, че очаква по  проекта, по който се работи с биоферми, да се търсят възможности за сертифициране на цели райони за биопроизводство на територията на област Кърджали.

Участниците в проекта представиха  местни продукти – тахан, мед, баница и рекламни материали за района.

 

По-рано днес в Областна администрация Кърджали Бисер Николов и Том ван Оорсхот коментираха развитието на туризма, инвестициите в региона, докладът на ЕК относно напредъка на България, нивото на безработица.