Мъжът, убил съпругата си, е искал да работи в полицията
Мъжът, убил съпругата си, е искал да работи в полицията / Дарик Враца

Мъжът, който тази нощ застреля съпругата си, е ходил на мисии в Ирак и Афганистан, съобщи директорът на ОД на МВР Враца ком. Иван Кирилов. 32-годишният военен  Валери Калчев е посегнал на жена си Клавдия най-вероятно от ревност.  След мисиите мъжът станал по-затворен, агресивен, ревнувал съпругата си, в семейството често имало скандали.

Според последната информация убийството е станало около 23,30 - 24 часа тази нощ. В полицията обаче няма постъпили сигнали за скандал или стрелба.  Валери захапал дулото на пистолета по-късно, не веднага след като прострелял жена си. Рано сутринта той успял да позвъни на брат си, който е бивш разследващ полицай, а в момента работи като юрист в държавна структура. Не успял да каже нищо и затова братът веднага отишъл до апартамента на Валери в жк „Сениче“ бл.62, за да види какво става. Там заварил убитата  Клавдия, простреляния си брат и двете им деца. Децата – на година и половина и пет в момента са настанени при баба си – майката на убитата млада жена.

По случая работи вече Военна окръжна прокуратура Плевен. Стрелецът е откаран в София в критично състояние, на командно дишане, със заседнал в мозъка куршум.  Мъжът е кандидатствал за работа в полицията след разформироването на поделението във Враца през 2012 г., каза още ком. Кирилов.