Ивайло Захариев отново в Разград, със „Спасителят“
Ивайло Захариев отново в Разград, със „Спасителят“ / netinfo

Водещият на последното издание на конкурса „Живот без дрога“ отново в Разград. В четвъртък обаче Ивайло Захариев ще е тук като актьор – съобщават от ОДМВР-Разград и дирекция „Образование“ в община Разград, които са организатори на новото посещение.

С театрална формация „Улична банда“ Ивайло Захариев ще представи спектакъла „Спасителят“, който има внушения, подобни на разградския песенен конкурс – превенция срещу наркотиците.

В Разград представлението ще се играе от 17,00 ч. на 24 април в залата на читалище „Развитие 1869“(Стария театър).

Спектакълът “Спасителят” е насочен преди всичко към младежката аудитория (14+) и не е само театрален факт, а има и възпитателна цел. Чрез средствата на театралната игра се показва на зрителя нелеката история на едно момиче на 18 години, което е станало наркоманка по най-прозаичния начин - да опитам, да не съм различна от другите; схемата, в която е въвлечена от наркопласьора (получава дрога – проституира - получава нова доза и така безкрай) и опитите й да се измъкне от този ад.

Целта на авторите и актьорите е историята да стресне и шокира младата публика, да й покаже истинските причини за наркоманията и последиците от нея. Представлението се играе основно в обновеното кино – театър „Освобождение” София, а и на други подходящи сцени. В края му се инициира диалог с публиката.