Камбитов: За празника на града през 2015 г. ще имаме нов спортен комплекс със закрит басейн
Камбитов: За празника на града през 2015 г. ще имаме нов спортен комплекс със закрит басейн / Дарик - Кюстендил, архив

В началото на следващата учебна година ще бъде направена първа копка на новия спортен комплекс, който ще бъде изграден в двора на VIII СОУ в Благоевград, стана ясно от кмета Атанас Камбитов по време на пресконференция.

Очаква се съоръжението да бъде готово до 24 май 2015 година, когато то да бъде открито. Ще бъдат изградени басейн с олимпийски размери - 50/25 м., многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и два големи тенис корта, както и паркинг за над 100 автомобила.

Камбитов поясни, че финансирането за мегапроекта в размер на около 1 милион лева вече е осигурено.

Общината ще финансира с над 250 000 лева и реставрацията на парк „Ловен дом“, обяви кметът. По думите му същият проект е бил подаден за финансиране и по програма „Красива България“, но е бил отхвърлен.

Градоначалникът изрази надежда, че след модернизацията на парка той отново ще се превърне в любимо място на благоевградчани за почивка и забавление.

Кметът Атанас Камбитов коментира и казуса с прехвърлянето на част от бившите казарми на община Благоевград. Той подчерта, че няма никакво развитие поради отказа на Министерство на отбраната да прехвърли имота, макар на мястото да се предвижда изграждане на експо- център, музей на Македоно-одринското опълчение и църква.

Кметът обясни, че за да се прехвърли имотът на общината, министерството иска да бъдат направени подобрения за 2 700 000 лева в района на действащото поделение, но тази сума е непосилна за общинския бюджет. „Това, което сме предложили, е максимум 900 000 лева, защото в противен случай от дарение ще преминем в продажба“, каза още кметът по повод забавянето на ключовия за Благоевград проект.