На живо: Вечно дерби номер 6, ЦСКА води с 3:1
На живо: Вечно дерби номер 6, ЦСКА води с 3:1 / netinfo

ЦСКА води с 3:1 в поредното, шесто вечно дерби през този сезон в А група. Омар Косоко отново се разписа в "синята" врата, в 58-та минута, след груба грешка на защитатаа на символичните домакини.

В 16 часа на отличния терен на Националния стадион "Васил Левски" двата отбора излязоха пред малко фенове, за да търсят някакво по-благоприятно развитие на сезона.

В първият четвърт час от двубоя, двата състава показаха доста офанзивно настроение, и не се задържаха продължително в центъра на терена. Първите пет минути бяха за Левски, но след това ЦСКА изравни играта, и бъзо създаде няколко ситуации пред Горан Блажевич.

Омар Косоко бе особено деен в състава на "червените", докато Ларсен Туре, Орлин Старокин и Пламен Крумов тормозеха отбраната на ЦСКА, и изкараха два жълти картона набързо за съперникови футболисти в средата на първото полувреме.

Идеите на ЦСКА бяха малко по-интересни и разнообразни, докато Левски разчиташе предимно на пробивите по левия фланг.

В минутите след 30-та двата отбора си размениха по една отлична ситуация - Косоко стреля с глава след центриране на Гъргоров, в ръцете на Блажевич. Крумов бе още по-блиизо до гола, като в 34-та минута нацели основата на страничната греда на Райс Мболи.

Без особени изненади до края на полувремето, двата отбора буквално го дочакаха, за да се приберат в съблекалните. ЦСКА имаше повече точни удари, но Левски изглеждаше малко по-добре, отколкото в последните някоко дербита.

Въпреки това, двете нули продължават да тормозят участниците във вечното дерби, и попаденията са изключителна рядкост. Левски дори не е отбелязвал на големия си враг през настоящия сезон в А група.

ЦСКА започна по-целеустремено след почивката, осъществи няколко атаки, и не му трябваше много време, за да намери пробойна в защитата на Левски.

Полувремето започна и с грозен инцидент, след като предмет, хвърлен от агитката на ЦСКА удари фоторепортер, изпълняващ своите задъжения.

В 58-та минута добрата игра на Косоко се увенча и с попадение. Гъргоров намери Ивайло Чочев в наказателното поле, отляво до страничната му линия, Чмовш го изпусна, Чочев подаде на оставения тотално сам Омар Косоко, и той от десетина метра нямаше как да сгреши.

-------

Двамата треньори Елин Топузаков и Стоймо Младенов залагат на всички най-добри футболисти и стартовите състави са без изненади.

Левски: Блажевич, Мюлдер, Белаид, Чмовш, Нунеш, Старокин (к), Димов, Крумов, Бастос, Божинов, Туре

ЦСКА: М'Боли, Попов, Крачунов, Менди, Фо Поре, Янчев, Чочев, Гъргоров (к), Силва, Милисавлевич, Косоко

Може са проследите срещата пряко в сайта Gong.bg и в ефира на Дарик радио!