Цар Киро живял охолно в затвора, предложил сделка на близките на Ангел
Цар Киро живял охолно в затвора, предложил сделка на близките на Ангел / снимка: БГНЕС, архив

Близки на убития в Катуница Ангел се възмутиха от „наглото поведение" на Кирил Рашков, демонстрирано по време на негово интервю преди дни. В него той заявява, че не чувства вина за трагедията в пловдивското село, но за сметка на това се има за „по-честен и по-достоен от българите в България".

„В цялото интервю само с това не спекулираше - той наистина се чувства нещо повече от българите. Още преди време наричаше всички в Катуница гяури", коментира пред bTV Иванка Петрова, леля на загиналия Ангел.

За конфликта на семейството с Рашкови разказа отново и Веселин Христев - вуйчо на убитото през септември 2011 г. момче.

„Аз като син на кметицата, която се противопоставяше на безчинствата им, станах обект на нападения - първо опожариха автомобила ми, после ресторанта ми, после бомба се взриви в дома ми. Дойдоха пред дома ми и ме заплашиха с убийство, за което той лежа в затвора. Правосъдието обаче не успя - интервюто го доказва", заяви Христев и поздрави намесилите се още след трагедията в конфликта недоволни граждани за „достойната и смела саморазправа" с ромската фамилия.

И до днес семейството на Христев се радвало на подкрепата на много хора след случилото се преди 3 години.

Мъжът обясни, че цар Киро няколко пъти търсел контакт с него - директно и чрез посредник. Предлагал му сделка.

„Предлага ми финансови облаги, напълно по техен маниер - че ще получа всичко, за да изляза и да кажа пред обществото, че нашият конфликт е свършил. Това е невъзможно да се случи до края на живота ми", допълни Христев.

По думите му предложенията от страна на Рашков идвали, още докато той бил в затвора. Там ромският бос живеел охолно, като ВИП затворник, въпреки твърденията му, че бил третиран като всички останали, твърдят близките на покойния Ангел.

Парадоксален бил и фактът, че Кирил Рашков получавал пенсия за инвалидност, а се водело, че работи в градината на затвора и затова бил освободен предсрочно.