Дни на аржентинската култура в Русе
Дни на аржентинската култура в Русе / netinfo

На 23 април (сряда), от 17.30 часа, във фоайето на Доходното здание стартират Дните на аржентинската култура в Русе. Събитието ще бъде ознаменувано с откриването на изложба, посветена на дипломатическите отношения между България и Аржентина.

Изложбата се реализира със съдействието на Посолството на Аржентина, Министерство на външните работи на България, съвместно с Държавния културен институт. Експозицията ще остане в Доходното здание до 7 май.

По инициатива на Посолството, събитието ще бъде съпътствано от танго спектакъл, представен от аржентинския тангеро Алехандро Чавес и неговата българска танго партньорка.

По случай Международния ден на Малбека, 17 април, чието начало е положено в Аржентина през 2011 година, ще бъде организирана и дегустация на аржентински вина. Празникът възниква в чест на винения сорт „Малбек", развил се през годините като отличителен за страната.

В програмата по повод Дните на аржентинската култура, русенци ще имат възможност да видят два съвременни аржентински филма - „Разминаване" на 23-ти април, от 19 часа и „Китайска приказка" на 24-ти април от 18 часа. Прожекциите ще се реализират в Доходно здание, зала „Европа", при вход свободен.