Ботев за опропастеното дерби: Срам!
Ботев за опропастеното дерби: Срам! / Георги Димитров, Gong.bg

Ръководството на Ботев Пловдив излезе с официална позиция по повод прекратеното вчера градско дерби с Локомотив. Двубоят бе прекъснат заради огромния брой бомбички, които бяха хвърлени от трибуните, а президентът на „канарчетата“ осъди проявите в навечерието на Великден.

Публикуваме обръщението без редакторска намеса:

СРАМ!

"Ботев" осъжда категорично случилото се на вчерашното дерби в Пловдив!

В навечерието на един от най-светлите християнски празници, футболният двубой между “Локомотив” Пловдив и “Ботев” Пловдив се превърна в арена на безцелна агресия и необуздано хулиганство.

Разбираме любовта на феновете, техните пристрастия и огорчения. Хвърлянето на камъни и бомбички от маскирани обаче е проява на малодушие и липса на мъжество. Когато това се случва срещу незащитени хора на терена и е уродлива форма на примитивизъм и безотговорност, това няма нищо общо с любовта към футбола и спорта.

Разчитаме, че БФС ще предприеме всички необходими действия за изкореняване на подобни прояви!

Пловдив е бил винаги символ на толерантност - между религии, култури, етноси.

Дълг на двата клуба и техните фенове е да възстановят нормалните отношения и атмосфера при провеждане на футболни мачове. Едни от най-старите и обичани футболни отбори трябва да станат пример за спортсменство и уважение към играта. Това е по-важно от победите и класиранията, нравствеността и човешките отношения трябва да са бъдещите победители.

ПФК Ботев Пловдив

Президент: Иван Джиджев