СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД
СЪОБЩЕНИЕ ОТ ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД / netinfo

В § 127, ал.2–ал. 15 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (Д.В. бр. 82/ 2012 г.) са указани редът, начинът и сроковете за провеждане на процедурите по узаконяване на строежите, изградени незаконно до 26.07.2003 г.

Определен е двугодишен срок за приключване на производствата по заявленията за узаконяване, в т.ч. оценка на съответствието, одобряване и съгласуване на проект – заснемане, издаване на акт за узаконяване или отказ за узаконяване, който изтича на 26.11.2014 г.

Предвид оставащите по-малко от девет месеца до крайния срок определен в § 127, ал. 14 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията /ПЗРЗИДЗУТ/, се обръщаме към лицата, заявили незаконни строежи по реда на § 127, ал. 2 и/ или по реда на § 184, ал. 2 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (Д.В. бр. 65/ 2003 г.) да предприемат необходимите действия за снабдяване и внасяне на необходимите книжа и документи за изследване възможността за узаконяването им в обема и срока, определени от Главния архитект на общината.

Напомняме, че съгласно § 127, ал. 5 от ПЗРЗИДЗУТ при непредставяне на необходимата документация в срок, Главният архитект на общината издава мотивиран отказ за узаконяване.

Служителите от дирекция “Строителство” ще бъдат на разположение на гражданите за справки и консултации по всички въпроси, касаещи узаконяването на заявените от тях строежи.

ОТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ