Управител рекламира фризурата на Ким
Управител рекламира фризурата на Ким / снимка: БГНЕС, архив

Управител на фризьорски салон в покрайнините на Лондон използва за реклама на заведението си прическата и образа на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун. Мо Набах сложил плакат с лика на Ким на витрината на берберницата си, съобщи Itv.com.

„Лошо ви стои косата? Отстъпка 15% за мъжко подстригване през април”. На плаката се вижда добре известната подстрижка на младока диктатор. Но няколко дни по-късно пред заведението се появили служители от посолството на КНДР.

Те огледали рекламния плакат, направили му снимки, а после влезли в берберницата.

Дипломатите поискали от Мо Набах да махне плаката, допълва БГНЕС. Управителят отказал. „Казах им, че не сме в Северна Корея, а във Великобритания”, сподели Набах пред журналисти. Той не смята, че е извършил нещо политически нередно и е много доволен от рекламата с Ким.

Берберницата му станала местна забележителност. Лондонската полиция потвърди, че се опитала да посредничи в спора, контактувала е с двете страни, но не е успяла да доведе нещата до споразумение. Лондонският в. „Ивнинг стандарт” поискал мнението на посолството на сталинистката държава. „Нямаме право на коментар”, отвърнали оттам.