Достойни мъже получиха полицейски награди
Достойни мъже получиха полицейски награди / ОДМВР

Шефът на Областна дирекция на МВР комисар Милен Димитров награди с благодарствени грамоти двама доблестни граждани, помогнали за разкриване на тежки криминални престъпления.

С първата грамота беше отличен 25- годишния бургазлия Христо Мирчев, задържал на 5 декември миналата година един от въоръжените и маскирани нападатели на златарски магазин на улица „Александър Велики”.

Тогава той го настигнал, съборил го на земята и успял да го обезвреди, въпреки пистолета у него. За постъпката си Христо Мирчев заяви, че и сега да се наложи да помогне на полицията, би го направил без да се замисли и без да изпита страх.

За неутрализирането на въоръжен нападател, извършил грабеж преди броени дни в пътнически автобус по линията Бургас – Несебър, беше отличен шофьорът – Иван Добрев, на 62 години.

С риск за живота си, подразнен от демонстрираната от нападателя наглост, Иван Добрев избил насочения към колежката му – кондукторка пистолет, повалил маскирания и го неутрализирал до идване на полицейските служители.

Той също не мисли, че е герой, но е убеден че ако животът отново го постави в рискова ситуация, би реагирал по същия начин без да се страхува, съобщиха от пресцентъра на Областна  дирекция на  МВР.