Стартираха масови проверки на КАТ
Стартираха масови проверки на КАТ / Дарик Добрич, архив

Стартираха масирани проверки на КАТ на територията на област Добрич по метода „широкообхватен контрол”, съобщават от полицията.

За първото тримесечие на 2014 година в областта се наблюдава значително усложняване на пътно-транспортната обстановка. Броят на пътните инциденти е 23 с двама загинали и 26 ранени, което е увеличение в сравнение със същия период на миналата година. От началото на месец април на пътя са загинали още двама души.

Основният приоритет на акцията ще бъде насочен към контрол за превишена скорост, за ползване на обезопасителни колани, употреба на алкохол, употреба на наркотични вещества, неправоспособни водачи, техническа изправност на МПС.

До 25 май ще бъдат провеждани ежeдневни специализирани полицейски операции по метода „широкообхватен контрол”.

За периода 10-13 април са извършени 8 такива акции с участието на 50 полицейски служители. Проверени са 302 превозни средства. 16 от тях са карали с превишена скорост, един шофьор е минал на червено, четирима са били пияни, а 7 – неправоспособни. Технически неизправни са били 12 коли. Общо констатираните нарушения са над 200, като са наложени 207 санкции.